Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/slyigujo/lawyer.md/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 8

Recuperare creante

Verificarea solvabilitatii debitorului

Identificarea solutiilor extrajudiciare

Inaitarea actiunilor in justitie

Reprezentare in procese judiciare

Reprezentare in faza de executare

Asistenta in valorificarea masei debitoare

Un rol important in declinul unei companii il joaca ineficienta gestionarii si recuperarii de la debitori a creantelor companii. Aceasta situatie de multe ori constituind cauza falimentului companiilor, chiar si a celor care au o bogata experienta de activitate. O gestionare incorecta a recuperarii creantelor de la debitori pe alocuri compromite executarea (prin informarea fara actiuni a debitorului) sau chiar poate inrautati situatia economica a companiei. Este vorba de situatiile in care creditorul angajeaza avocati, achita taxe de stat, onorarii de executare etc., pentru o creanta „compromisa”, sau mai rau, se trezeste cu actiuni reconventionale din partea debitorilor.

Noi venim cu o abordarea particulara in fiecare caz concret, examinând urmatorii pasi:

  1. Evaluam situatia juridica a debitorului inainte de initierea caror-va actiuni directe de recuperare a creantelor.
  2. Elaboram un plan de activitati pentru fiecare debitor in parte, in functie de rezultatul evaluarii descrise in punctul 1.
  3. Estimam riscurile clientului nostru, sansele de reusita, costurile si onorariile pentru activitatile de recuperare a creantelor.
  4. Incercam sa identificam in faza amiabila care este motivul neachitarii si incercam sa gasim metode alternative de stingere a creantei: compensare, recuperare creante de la cei care datoreaza bani debitorului nostru (actiuni oblice).
  5. Tinem cont de respectarea imaginii clientului nostru pe piata. 
  6. Propunem clientului modalitati de imbunatatire a contractelor semnate si a procedurilor de lucru cu clientii sai, pentru a evita situatii ce ar implica dificultati in recuperarea creantelor.
  7. Informam clientul cu privire la activitatile realizate si stadiul procedurii de recuperare a creantelor.

Consultanti

Marin Onofrei
Managing Partner

Contact

Victoria Cenusa
Senior Partner

Contact

Felicia Chifa
Partner

Contact